De Scheifelaar 15 Veghel

Veelgestelde vragen

Bij het laten bouwen van uw droomvilla in eigen beheer komen heel wat zaken kijken. Graag helpen we u op weg met een aantal voor de hand liggende vragen en antwoorden.

KAN IK EEN OPTIE NEMEN OP EEN BOUWKAVEL?
Indien u serieuze interesse hebt, kunnen we u een reserveringsovereenkomst aanbieden voor een bedrag van € 900,-. Dit bedrag wordt 100% verrekend met de aankoopprijs van de vrije kavel, zodra u besluit tot aankoop over te gaan.

IS ER EEN MINIMALE AFMETING AAN DE TE BOUWEN WONING?
Nee, er geldt geen minimale afmeting. Voor verdere voorschriften verwijzen we u naar het bestemmingsplan.

HOE IS DE KOSTENOPBOUW VOOR EEN VRIJE KAVEL MET WONING?
Deze bestaat uit
– De kavelprijs
– Ontwerp- en ontwikkelkosten van de villa
– Realisatiekosten (grove richtprijs € 400 a € 450 per m3), afhankelijk van materialisatie, meerwerk en afwerking.
– Legeskosten gemeente

WAT IS DE HOOGTE VAN DE BOUWLEGES?
Deze worden per gemeente vastgesteld. Voor Veghel gelden de volgende tarieven:
Indien de bouwkosten meer dan € 100.000,00 en minder dan € 400.000,00 bedragen, € 2.810,00, vermeerderd met 3,30% van de bouwkosten boven de € 100.000,00.
Een voorbeeldberekening bjj een woning van €400.000,- bouwkosten (incl. BTW) ziet er als volgt uit:
Basisbedrag: € 2.810,-
Dan: (€ 400.000 – €100.000) x 3.30% = € 9.900,-
Totaal: € 12.710,-

AAN WELKE BIJKOMENDE KOSTEN MOET IK NOG DENKEN?
– Keuken (richtprijs circa € 15.000)
– Vloerafwerking (hout, tegel, gietvloer, laminaat, sterk variërend in prijs van ca. € 30 tot € 100,- per m2)
– Wandafwerking, stucen en sausen van de wanden/ plafonds
Indicatief: stucwerk ca. € 20 per m2, sausen ca. €10 tot 15 per m2
– Voor deuren, beslag, trap, sanitair en tegels worden ruime stelposten opgenomen in de aanneemsom, maar mocht u deze extra luxe willen uitvoeren, dan volgt hier een meerwerkpost.
– Verlichting
– Stoffering, zonwering
– Tuinaanleg en bestrating

Disclaimer: Aan de bedragen zoals genoemd kunt u geen rechten ontlenen, ze zijn indicatief bedoeld.

Onze architect laat u in het 3D model de ontworpen villa’s zien, inclusief uw eventuele aanpassingen.

DE WEG NAAR UW DROOMVILLA

Hoe mooi zou het zijn om uw ultieme droomwoning te kunnen realiseren? Een villa waarin al uw wensen samenkomen, zoals die ruime leefkeuken met kookeiland, een aparte televisie kamer, grote slaapkamers met badkamer, én een master bedroom met en suite inloopkast en eigen badkamer. U heeft zelf alle vrijheid voor wat betreft bouwstijl, de detaillering die uw woning uniek maakt en uiteraard de indeling van de ruimtes. Deze droom kan uitkomen, in de prachtige groene setting van villawijk De Scheifelaar.

Graag lichten we toe hoe het proces van kavelaankoop tot aan realisatie van uw unieke villa eruit ziet.

1. U BEPAALT DE KAVEL VAN UW VOORKEUR
Aan de hand van de informatie in deze brochure en een bezoek aan de locatie kunt u uw voorkeur bepalen voor de kavel van uw keuze. We bespreken de beschikbaarheid van de kavel en maken afspraken over een mogelijke reservering en de termijn waarbinnen u besluit tot aankoop.

2. WELK ONTWERP KIEST U?
U heeft besloten de kavel te kopen: van harte gefeliciteerd! De eerste, belangrijke stap naar uw droomvilla heeft u zojuist gezet, waarna de leukste fase nu aanbreekt. U mag hardop gaan dromen en maakt een wensenlijstje waar uw droomwoning aan moet voldoen. U doet inspiratie op via websites, brochures, tijdschriften en bijvoorbeeld via social media als pinterest en instagram.

Ons Villa Design concept biedt u de vrijheid van bouwen in eigen beheer, maar zonder de lasten, die daarmee gepaard gaan. Wij verzorgen de afstemming met gemeente en welstandscommissie, wij zetten de aanbesteding onder meerdere aannemers uit en zorgen daarmee voor de scherpste bouwsom en we zorgen tenslotte voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Op deze manier hoeft u zich enkel bezig te houden met de leuke zaken die gepaard gaan met het ontwerp en de realisatie van uw nieuwe thuis.

Binnen het Villa Design concept heeft u 2 keuzes:
A. Het ontwerp van één van de twee typen Rezidenz villa’s spreekt u aan.
U bespreekt eventuele gewenste aanpassingen met onze architect. Hij werkt het ontwerp verder uit op basis van uw persoonlijke wensen. Onze bouwkostendeskundige geeft een indicatie van de verwachte kosten van de door u gewenste aanpassingen.

B. Een andere bouwstijl en/ of indeling heeft uw voorkeur. Ook dan ervaart u de full service van ons Villa Design concept. Onze architect ontwerpt op basis van uw moodboard, uw wensen en eisen uw unieke maatwerk villa. Na het voorlopig ontwerp geeft onze eigen bouwkostendeskundige een indicatie van de verwachte bouwsom. Ook stemmen we het voorlopig ontwerp af met gemeente en de welstandscommissie.

3. Definitief ontwerp en aanbesteding
Wanneer u tevreden bent over het ontwerp, de materiaal- en kleurkeuze, zullen we de opdracht aanbesteden bij minimaal 3 aannemers. We zijn immers niet gelieerd aan een bouwbedrijf. Door de bouw van uw villa aan te besteden, weten we zeker dat we de meest scherpe bouwprijs voor u kunnen onderhandelen. Nadat de aannemers hun offerte hebben uitgebracht selecteren wij in overleg met u de meest geschikte aannemer voor de realisatie van uw villa.

4. Omgevingsvergunning
Tegelijk met de aanbesteding vragen we de omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Omdat we het ontwerp reeds hebben afgestemd met gemeente en de welstandscommissie, zal de vergunning spoedig worden verleend.

5. De bouw gaat van start
Een belangrijke mijlpaal: de bouw van uw eigen droomvilla gaat van start. U heeft nu de tijd om inspiratie op te doen en keuzes te maken op het gebied van verlichting, keuken, sanitair, wand- en vloerafwerking en raambekleding. Onze adviseurs zullen u, ieder met hun eigen expertise, van advies voorzien, zodat u straks alle onderdelen perfect op elkaar hebt afgestemd.

6. De oplevering en verhuizing
Na een bouwperiode van circa 9 maanden is het bijna zover. Uw villa wordt afgewerkt en de tuin wordt aangelegd, zodat u na de verhuizing heerlijk kunt genieten van uw prachtige luxe villa. Hier kunt u vanaf nu ervaren hoe het is om elke dag dat ontspannen vakantiegevoel te hebben.

’Het resultaat is altijd een unieke villa, op maat gemaakt naar uw persoonlijke wensen

De Scheifelaar Veghel villa Wagner